Social distancing in alle opzichten

Social distancing in alle opzichten

 

Een nieuwe wereld waarbij afstand houden het nieuwe normaal is. Social distancing hoe gaan we ermee om? Ik probeer mijn dagen goed in te delen, veel te sporten, aan de studie, etc. Het lukt mij meestal goed en ik heb niets te klagen. Ik kan gewoon naar buiten heb de ruimte en als ik er even geen gat in zie praat ik op 1,5 meter afstand met mijn buurvrouw en tegelijkertijd dierbare vriendin. En toch wat is het soms lastig en voel ik me soms wanhopig. Zeker als ik de dingen op termijn probeer te overzien. Dat doe ik maar niet al te veel en focus me gewoon op dat wat ik die dag ga doen. Ik werk plannen uit die ik heb voor mijn bedrijf Naturel communicatie. En alles wat ik aan het bedenken ben heeft te maken met een normale samenleving waarin 1,5 meter afstand geen punt is. Dus ik moet geduld hebben en gelukkig zit ik in die luxe situatie dat ik dat kan opbrengen.

We zijn allemaal meer online te vinden en daar zie ik vooral blije mensen die ook deze tijd van social distancing als een uitdaging zien. Die stuk voor stuk roepen: eindelijk tijd om de rust te nemen en al die dingen te doen die ik al heel lang niet heb kunnen doen. Beelden van BN’ers in hele grote tuinen die ons een hart onder de riem steken: hou vol, samen zijn we sterk! Foto’s van enorme achtertuinen waar bijvoorbeeld een golfbaan gecreëerd is, met de tekst: we worden steeds creatiever. Over social distance gesproken!  

Het is zo makkelijk te praten vanuit een enorm huis met dito tuin. Maar hoe gaat het met al die mensen die driehoog-achter er ook iets van moeten maken. Die op elkaars lip zitten en niet allemaal tegelijk online zichzelf kunnen vermaken met chatten, gamen of netflixen. Hebben die een boodschap aan Samen zijn we sterk, aan al die happy people die nu eens enorm kunnen genieten van de verplichte ruststand? Ik denk het niet, dit is volhouden en hopen dat we snel ons “gewone” leven weer op kunnen pakken. We moeten op dit moment berusten in de huidige situatie. Voor al die mensen die echt behoefte hebben aan ruimte hoop ik dat er snel een nieuwe situatie gaat ontstaan. Zodat iedereen weer wat lucht krijgt. Wat mijzelf betreft: al die plannen die ik heb in die “normale” wereld die gaan er gewoon komen. En zodra het zover is zal ik ze delen. Voor nu wens ik iedereen in welke situatie ze ook zitten heel veel sterkte.

Corinne Swart


Concept en realisatie: Het Struweel.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!