Perfectie loslaten

Perfectie loslaten

Het streven naar perfectie in dat wat ik doe heeft mij heel lang tegengehouden om stappen te zetten naar dat wat ik echt graag wilde. Die stappen bleven in mijn hoofd zitten, met kritische gedachten als: ben ik wel goed genoeg om een eigen bedrijf succesvol te maken? Kan ik voldoende betekenen voor mensen die aan het begin van hun carrière staan? Er zijn toch mensen die dat veel beter kunnen dan ik?

In een artikel van het NRC schrijft Vivian de Gier over het fenomeen perfectionisme en dat we dit vaak zien als een goede eigenschap, maar eigenlijk functioneren we beter als we het loslaten. Maar hoe doe je dat dan?

Ik heb die eeuwige drang naar perfectie gelukkig los kunnen laten, omdat ik in de praktijk steeds weer ervaar dat het uiteindelijk gaat om wie ik ben. Wat ik te bieden heb. En dat is een eerlijk en realistisch verhaal. Mijn eigen ervaring met de hobbels die ik heb moeten nemen, de onzekerheid die ik soms ervaar. Ik weet waar ik voor sta.

En inderdaad met mij zijn er ook anderen die net als ik starters en jonge makers willen adviseren . Maar dat is goed want je moet een keuze kunnen maken. Met de ene persoon klikt het nou eenmaal beter dan met de ander. Je hoeft niet de beste te zijn in je vak, zolang je maar voor eigenheid zorgt. Dan val je op en creëer je een groep mensen om je heen die graag bij jou aankloppen.

Wil jij een vrijblijvend gesprek over stappen die je wilt zetten maar die in je hoofd vast blijven zitten ik denk graag met je mee.

 

Corinne Swart


Concept en realisatie: Het Struweel.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!